Način pripreme
U duboku posudu prosejte brašno i u sredini napravite kladenac.
Dodajte so, sirće, ulje, toplu vodu i umesite testo.
Gotovo testo za pitu podelite na jednake delove (kod mene je ispalo 10 lopti). Oblikujte ih i ostavite na 15-20 minuta pokrivene krpom odozgo.
Loptu testa pospite brašnom u počnite da razvijate veoma fine tanke kore.
Svaku razvijenu koru pospite masnoćom i usitnjenim sirom i kačkavaljem. Uvijte koru u ne mnogo stegnut rolat i ređajte u krug u okruglu tepsiju podmazanu uljem.
I tako sa svakom sledećom korom.
Gotovu uvijenu pitu pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C sa ventilacijom otprilike 30-35 min.
Izvadite iz rerni i razvijenu pitu sa kačkavaljem i sirom zalijte vrućom posoljenom vodom. Ponovo vratite u rernu na 15 minuta.