Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita savijača»Razvijena pita sa sirom i kačkavaljem

Razvijena pita sa sirom i kačkavaljem

IsiIsi
Pomoćnik kuvara
6718148
Razvijena pita sa sirom i kačkavaljem6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
12
"Razvijena pita u koju dodajemo sir i kačkavalj da bi bila bogata i ukusna"

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 ili 700 g
  • so - 1 kašičica
  • sirće - 1 supena kašika
  • ulje - 3 supene kašike
  • voda - 300 ml
  • Za nadev
  • sir
  • kačkavalj - izrendan
  • ulje - ili kravlji maslac (istopljeni)
  • Za preliv
  • voda - 300 ml, ključala
  • so - ½ kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu prosejte brašno i u sredini napravite kladenac.

Dodajte so, sirće, ulje, toplu vodu i umesite testo.

Gotovo testo za pitu podelite na jednake delove (kod mene je ispalo 10 lopti). Oblikujte ih i ostavite na 15-20 minuta pokrivene krpom odozgo.

Loptu testa pospite brašnom u počnite da razvijate veoma fine tanke kore.

Svaku razvijenu koru pospite masnoćom i usitnjenim sirom i kačkavaljem. Uvijte koru u ne mnogo stegnut rolat i ređajte u krug u okruglu tepsiju podmazanu uljem.

I tako sa svakom sledećom korom.

Gotovu uvijenu pitu pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C sa ventilacijom otprilike 30-35 min.

Izvadite iz rerni i razvijenu pitu sa kačkavaljem i sirom zalijte vrućom posoljenom vodom. Ponovo vratite u rernu na 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: