Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Torta sa bananama i kiselom pavlakom

Torta sa bananama i kiselom pavlakom

Monika ManchevaMonika Mancheva
Šegrt
231159
Torta sa bananama i kiselom pavlakom
Fotografije: Monika Mancheva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Nežna torta sa bananama i pavlakom - topi se u ustima"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 170 g
  • kravlji maslac - 125
  • kakao - 5 supenih kašika
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 150 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • Za krem
  • kisela pavlaka - 350 ml
  • šećer u prahu - 100 g
  • kiselo mleko - 5 supenih kašika (barem 3, 6%)
  • vanila - 1 komad
  • banane - 2 komada
  • orasi - za posipanje, po želji
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavite sveže mleko, maslac, kakao i šećer. Smesa treba da vri barem 10 minuta dok ne postane homogena i dok se blago ne zgusti.

Odspite 1 šolju i ostalu smesu u potpunosti ohladite. U nju dodajte jaja, brašno zajedno sa praškom za pecivo. Dobro promešajte mikserom.

Smesu sipajte u mali kalup, obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, proveravajući čačkalicom.

Izvadite, sklonite papir i sačekajte da se kora u potpunosti ohladi. Umutite krem za nežnu voćnu tortu od sastojaka nabrojanih za njega.

Koru isecite na pola. Po jednoj kori razmažite polovinu čokoladne smese koju ste odvojili u čašicu.

Odozgo poređajte kolutove banane i polovinu krema. Ponovite i sa drugom korom. Tortu sa bananama odozgo pospite orasima ili drugom po želji.

Ostavite tortu sa bananama sa kiselom pavlakom da se stegne u frižideru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: