Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileće grudi sa povrćem na kineski način

Pileće grudi sa povrćem na kineski način

NatašaNataša
Šegrt
407496
Pileće grudi sa povrćem na kineski način
Fotografije: Nataša
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Treba vam manje od pola sata da pripremite ovu ukusnu piletinu - ne oklevajte!"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 400 g
  • pečurke - 200 g
  • tikvica - 200 g
  • paprika - 100 g
  • luk - 1 kom.
  • maslac - 1 k.k.
  • so
  • soja sos
  • beli luk
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganj stavite maslac i popržite belo meso dok ne dobije mekoću.

Belo meso stavite sa strane na neki tanjir i u isti daj tiganj stavite povrće: papriku, pečurke, tikvicu i luk iseckano na komade (po vašoj želji).

Kad malo pusti voda slobodno malo izvadite vodu pošto pečurke baš mnogo puštaju vodu zato što kad stavite i soja sos da ne bi bilo mnogo tečnosti.

U t povrće stavite začine po vašoj želji ja sam dodala so beli luk u prahu , soja sos 50/100 ml i malo čili sosa ili čili paprike.

To ostavite da se krčka 8 min., posle dodajte pileće grudi i ostavite još par minuta da se sve to zajedno kuva.

Ja ne ostavljam mnogo minuta, pošto ne želim da mi se povrće raspadne.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: