Domaće lepinje

VecaVeca
Šef kuhinje
7083912k3219
Domaće lepinje
Fotografije: Veca
1 / 6
05/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
130 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
5
"Od nas lepinje, od vas piće"

Potrebni sastojci

  • voda - 550 ml, mlaka
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 2 kašičice
  • kvasac - 40 g, svež
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

U mlakoj vodi rastvoriti kvasac, dodati šećer i izmešati. Ostaviti da odstoji pet minuta. Brašno usuti u dublju posudu, dodati so i izmešati. Umešati rastvoren kvasac i mesiti testo. Pri kraju mešenja dodati ulje i zamesiti testo.

Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Nadošlo testo premesiti, pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta.

Od nadošlog testa uzimati po malo smese i formirati jufkice (loptice). Poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta.

Gotove lepinje izvaditi iz rerne, poprskati ih vodom, pokriti čistom kuhinjskom krpom. Ostaviti da se prohlade, pa poslužiti

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: