Način pripreme
U mlakoj vodi rastvoriti kvasac, dodati šećer i izmešati. Ostaviti da odstoji pet minuta. Brašno usuti u dublju posudu, dodati so i izmešati. Umešati rastvoren kvasac i mesiti testo. Pri kraju mešenja dodati ulje i zamesiti testo.
Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Nadošlo testo premesiti, pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 15 minuta.
Od nadošlog testa uzimati po malo smese i formirati jufkice (loptice). Poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta.
Gotove lepinje izvaditi iz rerne, poprskati ih vodom, pokriti čistom kuhinjskom krpom. Ostaviti da se prohlade, pa poslužiti