Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Moje pržene lepinje

Moje pržene lepinje

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Moje pržene lepinje
Fotografije: Veca
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Lepinje poslužiti uz sir, ajvar, kajmak ili kao slatku varijantu, uz džem."

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 250 ml
  • so - 1 kašičica
  • suvi kvasca - 1 kesica (10 g)
  • ulje - 5 kašika
  • Za prženje
  • ulje - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Za testo: U dublju posudu usuti brašno, dodati suvi kvasac, so i izmešati. Zatim uliti mlaku vodu, ulje i zamesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da naraste.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini, podeliti na 6 delova i svaki deo razviti oklagijom na veličinu tiganja. Pržiti na zagrejanom ulju u tiganju dok ne porumene sa obe strane.

Odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedile od viška masnoće.

Lepinje servirati i poslužiti.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: