Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Balsamico piletina

Balsamico piletina

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Balsamico piletina
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ovu predivnu piletinu možete poslužiti sa pirinčem, testeninom, povrćem... mogućnosti su neiscrpne, a izbor je vaš"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 600 g
  • morska so
  • beli luk - u prahu
  • biber - sveže mleveni
  • maslinovo ulje
  • luk - 1 veća glavica, isečen na rebarca
  • pelat - 200 g
  • balsamico sirće - 3 - 4 kašike
  • majčina dušica - sušena
  • bosiljak - sušeni
  • origano - sušeni
* merne jedinice

Način pripreme

Filete piletine začiniti navedenim začinima i pržiti na zagrejanom maslinovom ulju po 3-4 minuta sa obe strane.

Preručiti, a u tiganj dodati luk i kada počne da se karamelizuje dodati usitnjeni pelat sa balsamicom i navedenim suvim začinima.

Vratiti meso i sve zajedno pirjati još 15-20 minuta.

Poslužiti uz prilog po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: