Način pripreme
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite kalup sa uklonjivim dnom i prekrijte spoljni deo aluminijumskom folijom tako da nadev ne curi.
U kuhinjskom robotu izmrvite keks, dodajte maslac i šećer i dobro promešajte dok ne dobijete lepe mrvice. Stavite u kalup i dobro poravnajte dok ne dobijete glatku koru jednake debljine. Pecite 10 minuta.
U odgovarajućoj posudi pomešajte brašno, đumbir, cimet, bundevu i liker. Dobro promešajte. U drugoj posudi umutite krem sir i postepeno dodajte dve vrste šećera. Dodajte jaja i mutite dok ne postane glatko.
Na kraju dodajte mešavinu sa bundevom. Promešajte sve dobro. Dobićete retku smesu, koju pažljivo sipajte na ohlađenu koru. Smanjite rernu na 160 stepeni. Stavite kalup u veću tepsiju i u nju nalijte vrelu vodu. Pecite oko 70 minuta.