Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Integralni pirinač, suvo grožđe i pečurke

Integralni pirinač, suvo grožđe i pečurke

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Integralni pirinač, suvo grožđe i pečurke
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Prilog ili glavno jelo - odlučite sami"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • kurkuma u prahu - 1 kašičica
  • šampinjoni - 250 - 300 g
  • integralni pirinač - 1 šolja
  • suvo grožđe - 1/2 šolje
  • kocka za supu - 1 kom., povrtna ili mesna
  • voda - 2 1/2 šolje
  • morska so - po potrebi
  • biber - sveže mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Suvo grožđe oprati i ocediti.

Šampinjone obrisati i naseći na listiće, a luk naseckati na sitne kockice.

Rernu zagrejati na 200°C.

U široj posudi sa poklopcem (koja može u rernu), propržiti luk da zastakli, posuti kurkumom i nastaviti prženje još par minuta.

Dodati pečurke, posoliti, pobiberiti, par puta promešati a nakon 5-6 minuta umešati suv pirinač, usitnjenu kocku, suvo grožđe, naliti vodom, poklopiti i u zagrejanoj rerni peći da pirinač upije svu tečnost, oko 35-45 minuta.

Posutu peršunom, poprskati limunovim sokom i poslužiti kao prilog ili samostalno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: