Salata od pečenih rotkvica

Gordana DanilovGordana Danilov
Početnik
254
216
602
15
01/03/2021
"Lepa i ukusna salata - probajte odmah"
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano83
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • rotkvice - 2 veze
  • rukola - 2 šake
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • limunov sok - 2 kašike
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • za dresing
  • limunov sok - 2 kašike
  • ekstra devičansko maslinovo ulje - 1/4 šolje
  • senf - 1 kašičica
  • med - 1 kašika
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
  • sir - po želji, sjenički ili zlatarski
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

Rotkvice očistiti i oprati. Sitnije ostaviti cele a krupne prepoloviti.

Odložiti rotkvice u veću činiju, posoliti, pobiberiti politi uljem i dobro protresti.

Rukolu oprati i dobro ocediti.

Začinjene rotkvice preručiti na pleh i peći u zagrejanoj rerni 25 minuta.

Za dresing, sve predviđene sastojke staviti u manju teglu, dobro zatvoriti i snažno protresti.

Prohlađene rotkvice pomešati sa rukolom, posuti izdrobljenim sirom i preliti dobijenom emulzijom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar