Način pripreme
Jagnjeće meso se opere, osuši i seče na parčiće.Zaprži se u tiganju ili šerpi sa 3 kašike ulja. Začinjava se biberom.
Čim je gotovo stavlja se u posudu za pečenje. U preostaloj masnoći od prženja se doliva još 1 kašika ulje i zaprži se boranija (bez soka iz konzerve) i luk iseckan na sitno.
Začinjava se sa dve vrste aleve paprika, zaprže se i sklanjaju se sa vatre. Nakon toga jagnjetina u posudi za pečenje se začinjava solju i slatkom alevom paprikom. Posipa se i brašno.
Dodaju se mladi luk, strukovi nane i maslac, isečen na parčiće. Sipa se šolja tople vode. Posuda se pokriva aluminijumskom folijom i stavlja se u rernu na 35-45 minuta na 200 stepeni.
Nakon što to vreme istekne, aromatična pečena jagnjetina se vadi iz rerne, odvija se folija i sklanjaju se strukovi mladog luka i nane.
U posudu se dodaju boranija i luk. Sipa se topla voda u posudu, u kojoj su prethodno bili zaprženi, promeša se i sipa se u posudu za pečenje.
Jelo se vraća u rernu i zapeče se još nekoliko minuta. Ako je potrebno, u jagnjetinu sa boranijom u rerni se sipa još malo vode da se stvori više ukusnog sosa.