bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Jagnjetina sa boranijom u rerni

Jagnjetina sa boranijom u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Jagnjetina sa boranijom u rerni
Fotografije: Iliana Dimova
2 / 2
18/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
"Jagnjetina sa boranijom u rerni - jelo koje se usladi od prvog zalogaja"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 500 - 600 g
  • boranija - 1 konzerva (800 g)
  • mladi luk - 1 struk
  • nana - 3 - 5 strukova
  • luk - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • dimljena aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 kašika
  • biber
  • so
  • ulje - 4 kašike
  • maslac - 15 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeće meso se opere, osuši i seče na parčiće.Zaprži se u tiganju ili šerpi sa 3 kašike ulja. Začinjava se biberom.

Čim je gotovo stavlja se u posudu za pečenje. U preostaloj masnoći od prženja se doliva još 1 kašika ulje i zaprži se boranija (bez soka iz konzerve) i luk iseckan na sitno.

Začinjava se sa dve vrste aleve paprika, zaprže se i sklanjaju se sa vatre. Nakon toga jagnjetina u posudi za pečenje se začinjava solju i slatkom alevom paprikom. Posipa se i brašno.

Dodaju se mladi luk, strukovi nane i maslac, isečen na parčiće. Sipa se šolja tople vode. Posuda se pokriva aluminijumskom folijom i stavlja se u rernu na 35-45 minuta na 200 stepeni.

Nakon što to vreme istekne, aromatična pečena jagnjetina se vadi iz rerne, odvija se folija i sklanjaju se strukovi mladog luka i nane.

U posudu se dodaju boranija i luk. Sipa se topla voda u posudu, u kojoj su prethodno bili zaprženi, promeša se i sipa se u posudu za pečenje.

Jelo se vraća u rernu i zapeče se još nekoliko minuta. Ako je potrebno, u jagnjetinu sa boranijom u rerni se sipa još malo vode da se stvori više ukusnog sosa.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: