Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Glazure»Toping od višanja za kolače i deserte

Toping od višanja za kolače i deserte

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Toping od višanja za kolače i deserte
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
"Dodajte ovaj toping na vaš omiljeni kolač, nećete zažaliti"

Potrebni sastojci

  • kukuruzni skrob - 3 kašike
  • sok od limuna - 2 kašike
  • višnje - 500 g
  • voda - 200 ml
  • šećer - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite višnje i dodajte šećer i vodu.

Stavite višnje na umerenu vatru i pustite da se kuvaju, kako bi voće moglo pustiti više sirupa iz višanja, potrebno im je 20-30 minuta.

Za pripremu zgušnjivača uzmite posudu i stavite 2 kašike soka od limuna i 3 kašike kukuruznog skroba i viljuškom pažljivo rastvorite skrob u soku.

Stavite na vatru i kuvajte na umerenoj vatri oko 2-3 minuta da se smesa pretvori u gusti krem.

Kada se tokom kuvanja voća formira pena, tada su višnje pustile sav sok.

Ovde već dodajte zgušnjivač i dobro promešajte.

Pustite da ključa na jakoj vatri oko deset minuta uz stalno mešanje.

Skinite sa vatre i procedite.

Uzimamo cediljku i kroz nju procedite toping, koristeći kašiku.

Gotovi toping od višanja sipajte u odgovarajuće boce.

Ovaj toping koristimo prilikom pravljenja kolača i poslastica

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: