Način pripreme
Jednostavan recept za neverovatno ukusan kuskus, širi se do Južne Azije sa svojim mirisom i ukusom. Evo kako da ga pripremimo:
1. Skuvamo 3/4 paketa kuskusa - 300 g u oko 1.5 l vode, posoljene kašičicom himalajske soli i dodajemo suncokretovo ulje.
Nakon toga operite hladnom vodom i lepo procedite. Pomešajte sa još malo nerafinisanog suncokretovog ulja i ostavite kuskus sa strane.
2. U drugu šerpu sipajte 2 i 1/2 šolje vode da se ugreva. Za to vreme isecite na sitne kockice i operite crvenu cveklu, krompir, šargarepu i glavicu luka.
Sipajte ih u vrelu vodu sa pola šolje sojinih komadića. Isecite čen belog luka, dodajte ga u povrće i promešajte.
Začinite svim začinima. Promešajte i sipajte 1-2 supene kašike nerafinisanog suncokretovog ulja - hladno presovano nerafinisano suncokretovo ulje. Stavite poklopac i ostavite da se kuva oko 15-20 minuta, s vremena na vreme mešajte.
3. Sipajte kari u prethodno skuvani kuskus, mešajte i skidajte sa vatre.
Začinite ako je potrebno, sa još prstohvatom himalajske soli po ukusu.
Servirajte toplo, aromatično i šareno vegan jelo za ručak - kari kuskus sa sojinim komadićima i crvenom cveklom.
Veoma ukusno!