Klasična Napoleon torta

Tatyyana BalovaTatyyana Balova
Početnik
4714
Klasična Napoleon torta3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Klasična varijanta omiljene Napoleon torte. Omiljen i proveren recept"

Potrebni sastojci

  • brašno - 4 šolje
  • pivo - 1 šolja
  • maslac - 200 g, kravlji
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • krem - 400 g, od vanile, bavarski lli kondenzovano mleko
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite maslac na kockice. Pomešajte sa brašnom i praškom za pecivo. Izmrvite sve na mrvice. Lagano sipajte suvu smesu u pivo.

Zamesite meko i elastično testo i podelite na 8 lopti, svaku uvijte u foliju i stavite na dva sata u frižider. U međuvremenu prirpemite krem. Posle izvadite testo iz frižidera i razvucite svaku loptu na koru.

Oblikujte jednake kockice. Izbušite svaku koru viljuškom na nekoliko mesta. Pecite jednu po jednu 10-12 minuta na temperaturi 200 stepeni. Ostavite da se ohlade.

Namažite kore kremom, nakon svake namazane kore stavite sledeću. Onu na vrhu nemojte mazati. Uvijte tortu u foliju i stavite na hladno (ali ne u frižider) na jednu noć.

Od preostalih isečaka oblikujte koru oblika po želji i pecite kao ostale, nakon toga napravite mrvice. Sada namažite gornju koru i tortu sa strane kremom i pospite mrvicama.

Ostavite tortu da stoji neko vreme, nakon toga isecite i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: