Način pripreme
Isecite maslac na kockice. Pomešajte sa brašnom i praškom za pecivo. Izmrvite sve na mrvice. Lagano sipajte suvu smesu u pivo.
Zamesite meko i elastično testo i podelite na 8 lopti, svaku uvijte u foliju i stavite na dva sata u frižider. U međuvremenu prirpemite krem. Posle izvadite testo iz frižidera i razvucite svaku loptu na koru.
Oblikujte jednake kockice. Izbušite svaku koru viljuškom na nekoliko mesta. Pecite jednu po jednu 10-12 minuta na temperaturi 200 stepeni. Ostavite da se ohlade.
Namažite kore kremom, nakon svake namazane kore stavite sledeću. Onu na vrhu nemojte mazati. Uvijte tortu u foliju i stavite na hladno (ali ne u frižider) na jednu noć.
Od preostalih isečaka oblikujte koru oblika po želji i pecite kao ostale, nakon toga napravite mrvice. Sada namažite gornju koru i tortu sa strane kremom i pospite mrvicama.
Ostavite tortu da stoji neko vreme, nakon toga isecite i servirajte.