Način pripreme
Od lisnatog testa se izvade dva kruga, donjim delom kalupa za torte. Peku se jedan po jedan u ugrejanoj rerni na 200 stepeni, ne buše se.
Kad se ispeku, ostavljamo ih da se ohlade. Oni su povećali obim prilikom pečenja i svaka kora se deli na dva dela. I okrajci koji su ostali od lisnatog testa se takođe peku.
Priprema se fil. Stavlja se mleko da provri, postepeno se dodaje šećer po ukusu. Odvajamo belanca od žumanaca. U žumanca se dodaje skrob, pomešan sa malo vode.
U provrelo zaslađeno mleko se lagano dodaju žumanca uz neprestano mešanje, nakon toga maslac, vanila i rum.
Ostavljamo malo da vri, za to vreme se umute belanca na sneg, dodaje se malo po malo šećera /po ukusu/, dodaje se fil, pažljivo. Sačekamo 2-3 minuta da vri, uz neprestano mešanje.
U kalup za tortu se smenjuju kora i krem, završava se kremom. Ivice kalupa se skidaju i torta se namaže sa strane. Ispečeni ostatci se izmrve i torta se oblepi svuda. Ukrašava se karamelom.