Način pripreme
Pileća leđa naliti hladnom vodom pa staviti da se kuvaju. Koren peršuna i šargarepu oljuštiti i iseckati na kolutove. Dodati ih supi zajedno sa oljuštenim krompirom.
Crni luk oljuštiti, preseći na pola i ravnom stranom peći nekoliko minuta na foliji stavljenoj na ringlu. Kad pocrni, dodati i njega u supu.
Supu kuvati na laganoj vatri da otpusti sve ukuse. Kad je šargarepa kuvana, izvaditi crni luk, krompir i pileća leđa. Dodati biber i biljni začin.
Od sastojaka za knedle napraviti ujednačenu smesu pa je ostaviti da odstoji 10-ak minuta. Zahvatati po pola kafene kašičice smese za svaku knedlu i polako ih spuštati u supu. Ostaviti da se kuvaju na laganoj vatri još 10-ak minuta.
Pre samog služenja posuti supu sitno seckanim peršunovim listom.