Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba sa lopticama od mesa»Čorba sa mesnim knedlama i bulgurom

Čorba sa mesnim knedlama i bulgurom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
1363073025
Čorba sa mesnim knedlama i bulgurom
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 6
10/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Čorba sa mesnim knedlama, ali sa bulgurom - da vidimo koja vam se više sviđa - klasična ili ova"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 400 g
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1/2 zelene + 1/2 crvene
  • đumbir - 2 cm, koren
  • beli luk - 1 čen
  • krompir - 2 komada
  • kurkuma - 1 kašičica
  • paradajz - 1 šolja (konzerva)
  • bulgur - 1 šolja
  • peršun + celer i majčina dušica
  • so
  • šareni biber
  • kumin
  • ljute paprike - 2 komada
  • masnoća
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite mleveno meso sa dve kašike bulgura. Začinite solju, biberom, kuminom i čubrom. Oformite male loptice - veličine lešnika.

U šerpi zagrejte dva i po litra vode. Zapržite u masnoći sitno isečen luk, šargarepu, beli luk i sipajte u šerpu.

Dodajte usitnjene paprike, mleveni đumbir, krompir (ceo, ne isečen) i kurkumu.

Nakon što omekša povrće, dodajte i loptice. Dodajte i paradajz.

Nakon što ukusna čorba sa mesnim knedlama provri, izvadite krompir, izgnječite presom, da se dobije nešto poput kašice i vratite nazad u omiljenu čorbu.

Preostali bulgur dodajte deset minuta pre nego što sklonite sa ringle i začinite solju i biberom.

Ispecite dve paprike na ringli i ubacite u čorbu.

Nakon što se skloni sa ringle pospite sitno isečenim peršunom, celerom i majčinom dušicom.

Servirajte čorbu sa mesnim knedlama i bulgurom sa kriškama limuna!

Ukusna i mnogo zdrava je moja čorba!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: