Način pripreme
Zamesite mleveno meso sa dve kašike bulgura. Začinite solju, biberom, kuminom i čubrom. Oformite male loptice - veličine lešnika.
U šerpi zagrejte dva i po litra vode. Zapržite u masnoći sitno isečen luk, šargarepu, beli luk i sipajte u šerpu.
Dodajte usitnjene paprike, mleveni đumbir, krompir (ceo, ne isečen) i kurkumu.
Nakon što omekša povrće, dodajte i loptice. Dodajte i paradajz.
Nakon što ukusna čorba sa mesnim knedlama provri, izvadite krompir, izgnječite presom, da se dobije nešto poput kašice i vratite nazad u omiljenu čorbu.
Preostali bulgur dodajte deset minuta pre nego što sklonite sa ringle i začinite solju i biberom.
Ispecite dve paprike na ringli i ubacite u čorbu.
Nakon što se skloni sa ringle pospite sitno isečenim peršunom, celerom i majčinom dušicom.
Servirajte čorbu sa mesnim knedlama i bulgurom sa kriškama limuna!
Ukusna i mnogo zdrava je moja čorba!