Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Svinjetina sa bamijom i lukom

Svinjetina sa bamijom i lukom

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Svinjetina sa bamijom i lukom
Fotografije: Jozlyam Kadirova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Jednostavno jelo od svinjtine sa bamijom i lukom - preporučujemo oberučke"

Potrebni sastojci

  • bamija - 400 grama
  • svinjsko meso - 400 grama
  • brašno - 1 supena kašika
  • luk - 1 glavica
  • konzerva paradajza - 150 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 3 čena
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjetinu na krupnije kocke, zatim ih ispržite ua zagrejanom ulju.

Čim meso počne da se rumeni, dodajte iseckani luk i beli luk i sipajte konzervu paradajza i kuvajte nekoliko minuta.

Sastojke zalijte vodom - otprilike 3 prsta iznad mesa. Kuvajte janiju dok meso ne omekne.

Dodajte prethodno blanširanu bamiju (može i zamrznuta).

Pomešajte i sipajte oprano sa malo vode brašno i ostavite da se krčka još desetak minuta.

Skinite sa ringle i poslužite je toplu.

Svinjetina sa bamijom i lukom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: