Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Italijanski kolači Soffioni

Italijanski kolači Soffioni

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Italijanski kolači Soffioni
Fotografije: Kulinarna mreja
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Italijanski kolači Soffioni - vreo predlog, čiji recept vam ustupamo sa radošću"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 40 g
  • brašno - 150 g
  • maslac - 25 g mekan
  • kora limuna - 1 kašika
  • za krem
  • rikota sir - 200 g
  • šećer - 50 g
  • jaja - 2 komada
  • vanila - 1 g
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Da li volite slatka peciva? A da li ste ljubitelj italijanske kuhinje? Sa ovim mirisnim nakitom od kolača, koji liče na biskvite, bićete automatski prebačeni u Italiju.

Prvo uzmite duboku posudu i u njoj promešajte šećer, koricu limuna i jaje. Sve dobro izmešajte tako da se šećer potpuno rastvori.

Zatim dodajte mekani maslac u posudu. U ovu smesu sipajte prosejano brašno i umesite mekano fleksibilno testo.

Zatim umotajte gotovo testo u prozirnu foliju i stavite ga u frižider na 15-20 minuta. Moraće malo da upije tečnosti u frižideru dok ne postane potpuno glatko.

Nakon isteka potrebnog vremena, izvadite testo iz frižidera i podelite ga na 6 jednakih delova. Od svakog dela formirajte kuglicu i razvaljajte je u mali ravni kvadrat (10 × 10 cm).

Zatim pažljivo stavite svaki kvadrat u pripremljene kalupe za mafine (nauljene i pobrašnjene). Napunite kremom od rikote.

Za krem odvojite žumanca i belanca. Umutite belanca sa šećerom.

U drugoj posudi umutite rikotu sa žumancima i vanilom i dodajte belanca u delovima - ovde lagano mešajte špatulom. Po želji u krem možete staviti malo limunove kore.

Svaki kvadrat napunite sa 2 pune kašike krema i ivice prebacite prema unutra i zatvorite.

Italijanske kolače Soffioni pecite u rerni na 180 stepeni 30-35 minuta. Poslužite ih posute šećerom u prahu i uživajte u odličnom pecivu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: