Način pripreme
Da li volite slatka peciva? A da li ste ljubitelj italijanske kuhinje? Sa ovim mirisnim nakitom od kolača, koji liče na biskvite, bićete automatski prebačeni u Italiju.
Prvo uzmite duboku posudu i u njoj promešajte šećer, koricu limuna i jaje. Sve dobro izmešajte tako da se šećer potpuno rastvori.
Zatim dodajte mekani maslac u posudu. U ovu smesu sipajte prosejano brašno i umesite mekano fleksibilno testo.
Zatim umotajte gotovo testo u prozirnu foliju i stavite ga u frižider na 15-20 minuta. Moraće malo da upije tečnosti u frižideru dok ne postane potpuno glatko.
Nakon isteka potrebnog vremena, izvadite testo iz frižidera i podelite ga na 6 jednakih delova. Od svakog dela formirajte kuglicu i razvaljajte je u mali ravni kvadrat (10 × 10 cm).
Zatim pažljivo stavite svaki kvadrat u pripremljene kalupe za mafine (nauljene i pobrašnjene). Napunite kremom od rikote.
Za krem odvojite žumanca i belanca. Umutite belanca sa šećerom.
U drugoj posudi umutite rikotu sa žumancima i vanilom i dodajte belanca u delovima - ovde lagano mešajte špatulom. Po želji u krem možete staviti malo limunove kore.
Svaki kvadrat napunite sa 2 pune kašike krema i ivice prebacite prema unutra i zatvorite.
Italijanske kolače Soffioni pecite u rerni na 180 stepeni 30-35 minuta. Poslužite ih posute šećerom u prahu i uživajte u odličnom pecivu.