Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pečeno punjeno pile po turskom receptu

Pečeno punjeno pile po turskom receptu

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Pečeno punjeno pile po turskom receptu2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
1
"Pečeno punjeno pile pripremljeno po turskom receptu koje sa zadovoljstvom pripremamo za sve u kući"

Potrebni sastojci

  • pile - 1.5 kg
  • pirinač - 1 vinska čaša
  • so - 1 kašičica
  • voda - 2 vinske čaše
  • ulje - 3 supene kašike
  • luk - 1 mala glavica
  • maslac - 1 supena kašika
  • crni biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo namočite pirinač sa kašičicom soli u 2 vinske čaše tople vode.

U međuvremenu, zapržite iseckani luk u ulju, dodajte maslac i sipajte unutra pirinač isceđen od tečnosti.

Začinite solju, biberom i alevom paprikom. Zalijte s pola čaše tople vode, sačekajte da se apsorbuje i sklonite sa vatre.

Napunite očišćeno pile nadevomod pirinča i dobro zašijte otvor. Dobro ga premažite solju i istopljenim maslacem.

Pecite punjeno pile u zagrejanoj rerni na 170 stepeni otprilike sat vremena.

Pečeno punjeno pile po turskom receptu je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: