Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra na roštilju

Svinjska rebra na roštilju

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Svinjska rebra na roštilju
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
"Na roštilju možemo peću sve - i tikvice, i pečurke i luk, ali najviše volimo da pečemo svinjska rebra"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - količina po želji
  • kečap - 4 supene kašike, najbolje domaći
  • med - 1 šoljica
  • soja sos - 1/2 šoljice
  • biber - sveže samleven, odokativno
  • pomorandže - sok od 1/2 pomorandže
  • beli luk - 1 čen, izgnječen, za miris
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Ja obično stavljam sastojke za marinadu odokativno, a i zavisi količina rebara koju ste predvideli da pečete.

Pripremite rebra, isecite ih na velike komade. Pomešajte i promešajte sve sastojke za marinadu. Dodajte so po ukusu.

Obilno namažite rebra marinadom. Ugrejte roštilj i namažite ga, nakon oko 20-30 minuta mariniranja stavite rebra da se peku.

Pecite na ne jakom roštilju, okrećite periodično nekoliko puta da mogu da dobiju zasićenu karamel boju, namažite marinadom uz pomoć četke.

Servirajte isečene sa prilogom i pićem po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: