Čokoladna torta sa glazurom

10/04/2021
"Ako će biti torta, neka bude čokoladna i sa glazurom, jesmo li se dogovorili?"
Priprema60 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno120 min.
Porcije14
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano275
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer - 100 g
  • brašno - 150 ml
  • voda - 30 ml
  • kakao - 30 g
  • sirup za natapanje
  • šećer - 100 g
  • konjak - 10 ml
  • za krem od maslaca
  • maslac - 200 g
  • šećer - 150 g
  • jaja - 3 komada
  • čokolada - 50 g
  • za glaziranje
  • šećer - 200 g
  • voda - 60 ml
  • glukoza - 20 g
  • kakao - 20 g u prahu
  • marmelada - 100 g
  • orasi - 80 g, za ukras po želji
  • čokoladne mrvice
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte kakao sa brašnom za koru. Umutite žumanca sa šećerom na mekan krem, dodajte postepeno vodu i suve sastojke i na kraju pomešajte sa belancima, umućenim na sneg. Ispecite koru u kalupu za tortu sa papirom za pečenje. Nakon što se ohladi, isecite je na tri posebne kore.

Skuvajte sirup i natopite kore. Zalepite ih sa kremom od maslaca, odvojite od krema za premazivanje i serviranje. Da biste pripremili krem, umutite maslac sa šećerom i jajima, mešajte na pari, dodajte i pomešajte sa mrvljenom čokoladom.

Za glazuru rastopite u posudi na vatri šećer, vodu i glukozu sa kakaom.

Zalepljenu tortu namažite odozgo marmeladom. Glazirajte toplim fondanom i ostavite da ohladi dobro. Sa strane namažite odvojenim kremom i po želji ukrasite orasima i ukrasite čokoaldnim mrvicama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar