Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa marinadom od belog luka na roštilju

Pileće šnicle sa marinadom od belog luka na roštilju

MarianeMariane
Džedaj
14947
Pileće šnicle sa marinadom od belog luka na roštilju2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Prema mnogima pileće šnicle sa marinadom od belog luka nisu pogodne za konzumaciju tako prefinjenog obroka zbog karakterističnog mirisa belog luka. Mi ne delimo to mišljenje"

Potrebni sastojci

  • pileći batak - 4 komada, bez kostiju
  • so - po ukusu
  • origano - 4 prstohvata
  • bosiljak - 4 prstohvata
  • selen - 4 prstohvata
  • majčina dušica - 2 prstohvata
  • med - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • beli luk - 10 čenova
  • limun - 1 komad, sok
  • votka - 50 ml
  • ulje - za mazanje roštilja
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj plitkoj posudi pomešajte gnječeni beli luk, votku, sok od limuna, med i začine i dobro promešajte. Otklonite kožu sa pilećih bataka i stavite ih u marinadu.

Ostavite meso 24 sata u frižideru, nakon toga ocedite i ispecite na jako zagrejanom roštilju po 6-8 minuta sa svake strane.

Servirajte šnicle sa garnirungom od sveže salate po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: