Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ratatuj»Ratatuj - Ratatouille

Ratatuj - Ratatouille

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Ratatuj - Ratatouille2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ratatuj - dragulj u obliku povrća iz francuske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • paprike - 2 kom.
  • luk - 3 glavice
  • tikvice - 4 komada /ne velike/
  • patlidžan - 2 komada /ne veliki/
  • paradajz - 2 komada /ne veliki/
  • beli luk - 1 glavica
  • celer - stručak
  • maslac - 100 ml, biljni
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo jelo se pripremalo na jesen, ali sada povrća ima tokom cele godine, tako da možemo da ga spremimo kad god poželimo.

Paprike, luk, tikvice i patlidžan se krupno iseckaju. Paradajz se oguli, beli luk se izgnječi i zajedno sa celerom se sitno iseckaju.

Sve se stavlja u šerpu, posoli se, dodaje se kašičica šećera i maslac. Lepo se promeša. Dinsta se 30-40 minuta.

Ukoliko je potrebno dodaje se sok od paradajza ili voda.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: