Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Tas kebap sa pirinčem

Tas kebap sa pirinčem

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Tas kebap sa pirinčem4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Klasika koja ne zastareva u kuhinji - Tas kebap sa pirinčem"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g, krhko
  • luk - 3 glavice
  • paradajz sok - 500 ml
  • ulje - 4 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • biber
  • lovorov list
  • kumin - po ukusu
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso zapržimo u biljnoj masnoći dok ne porumeni. Dodajemo luk i pržimo dok ne omekša.

U to dodajmo brašno i suve začine.

Sve mešamo i prelivamo sokom od paradajza i sa još toliko vruće vode.

Ostavljamo tako da vri na tihoj vatri dok meso ne omekša.

Serviramo meso sa sosom.

Posipamo sveže mlevenim biberom i isečenim peršunom.

Za garnirung stavljamo kuvani beli pirinač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: