Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečurke u maslacu»Dinstane pečurke sa lukom

Dinstane pečurke sa lukom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Dinstane pečurke sa lukom
Fotografije: Rumyana milcheva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Ukusno predjelo ili aromatičan garnirung - izbor je vaš!"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g
  • luk - 2 glaivce
  • belo vino - 60 ml
  • so
  • biber - sveže mleveni
  • muskatni oraščić - 1 kašičica, ravna
  • maslac - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite, osušite i isecite ako je potrebno pečurke. Ako ima malih, možete da ih ostavite cele.

Iseckajte luk i stavite ga da se zaprži u zagrejanom maslacu. Po želji dodajte i dva čena iseckanog belog luka.

Čim omekša dodajte pečurke i promešajte blago 2-3 minuta.

Dolijte vino i promešajte, dok alkohol ne ispari. Ostavite pečurke da se dinstaju dok dobro ne omekšaju.

Dodajte začine po ukusu i ostavite otkrivenu posudu, da ispari sva tečnost.

Servirajte dinstane pečurke sa lukom kao garnirung uz mesna jela sa povrćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: