Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Musaka»Dijetalna musaka od tikvica

Dijetalna musaka od tikvica

IvanaIvana
Šegrt
2229101
Dijetalna musaka od tikvica
Fotografije: Ivana
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Ovo jelo je potpuno bez ulja i dodatnih masti, osim onih iz mesa i jogurta, znači zdravo i ukusno!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 srednje
  • mleveno meso - 300 g
  • crni luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • jogurt - 180 ml
  • začini po ukusu - so, biber, aleva paprika, beli luk u prahu i mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice oljuštiti i iseći na tanke trake ili kolutove debljine 3-4 mm, posoliti i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10-15 min, a to radimo da ne bi pustile vodu prilikom pečenja musake.

Za to vreme prodinstati luk na vodi, dodati mleveno meso i začine i peći 10-ak minuta.

U manju vatrostalnu posudu poređati polovinu tikvica, zatim meso i odozgo drugu polovinu tikvica.

Umutiti jaje sa jogurtom, začiniti sa malo soli i mirođijom i preliti preko musake.

Peći oko 35 minuta u rerni na 220 stepeni, odnosno dok ne dobije lepu boju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: