bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač u Rerni»Praziluk sa pirinčem u rerni

Praziluk sa pirinčem u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Praziluk sa pirinčem u rerni
23/04/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
"Ukusno posno jelo koje se sprema sa sastojcima koji se nalaze u svakoj kuhinji"

Potrebni sastojci

  • praziluk - 5 strukova
  • pirinač - 1 šolja
  • bujon - 1 kocka, pileći
  • paradajz pire - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 4 prstohvata
  • so - po ukusu
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1/2 čaše
  • brašno - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite praziluk, isecite ga na kolutove i zapržite ga u zagrejanom ulju i dodajte pirinač sa paradajz pireom i začinima.

Zapržite 10 minuta dok blago mešate i sipajte smesu u posudu za pečenje. Dolijte vruću vodu u kojoj ste prethodno promešali bujon.

Pecite dok pirinač ne apsorbuje vodu. Izvadite i prelijte umućenim jajima, kiselim mlekom i brašnom. Vratite da se ispeče dok ne dobije braon koricu. Po želji servirajte praziluk sa pirinčem u rerni sa iseckanim svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: