Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Letnje jelo sa patlidžanima i pečenim paprikama

Letnje jelo sa patlidžanima i pečenim paprikama

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12728342
Letnje jelo sa patlidžanima i pečenim paprikama
Fotografije: Sergei Anchev
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Sada možete prirpemati u svako doba godine, ali u leto sa svežim povrćem iz bašte je naukusnije"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada
  • crvene paprike - 8
  • beli luk - 10 čenova
  • luk - 2 glavice, crni
  • paradajz - 3 komada, zreli
  • masnoća - 6 supenih kašika, biljna
  • majoran - 1 kačišica ili origano
  • biber - 1 kašičica, mleveni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike ispečemo, oljuštimo i krupnije isečemo.

Paradajz isečemo na krugove, luk na polumesec, a beli luk - na kriške.

Patlidžan isečemo na krugove po oko 1 cm i posolimo.

Pažljivo, maslac postepeno dodajemo propržimo u 3 supene kašike masnoće.

U odgovarajući pleh ređamo patlidžan, paprike, beli luk i luk.

Sipamo majoran, papriku, masnoću i malo soli. Nakon drugog reda stavljamo paradajz.

Pečemo 40-50 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: