Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Seoska pileća janija

Seoska pileća janija

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Seoska pileća janija2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
5
"Želimo vam prijatno sa ovom seoskom pilećom janijom - sa domaćim hlebom je još ukusnija"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • luk - 4 glavice
  • paprike - 2 komada (zelene)
  • paradajz - 4 komada
  • ulje - 6 supenih kašika
  • brašno - 3 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • peršun - 2 kašike (sitno iseckan)
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pile i isecite ga na porcije. Isecite luk na kriške i propržite u ugrejanom ulju sa piletinom. Dodajte brašno i takođe propržite. Pospite alevom paprikom i sipajte 2 šolje vrele vode.

Čim jelo provri dodajte sitno iseckane paprike i paradajz, krupnije isečen. Posolite po ukusu i kuvajte na tihoj vatri.

Pre serviranaj pospite iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: