Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa plazma keksom i malinama

Čizkejk sa plazma keksom i malinama

Jelena PopovićJelena Popović
Početnik
10736
Čizkejk sa plazma keksom i malinama
Fotografije: Jelena Popović
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Desert, kome je teško reći NE"

Potrebni sastojci

  • mleveni plazma keks - 300 g
  • margarin - 75 g, ili maslac
  • mleko - 100 ml
  • želatin - 20 g
  • šećer - 300 g
  • slatka pavlaka - 500 ml
  • maline - 400 g, smrznute
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveni keks, mleko i margarin (ili maslac) izmešati u kompaktnu masu i sve ravnomerno rasporediti u prethodno maslacem podmazan kalup (prečnik 26 cm).

Izmutiti sir sa 150 g šećera dok se šećer ne otopi.

Na vatri istopiti 10 g želatina sa 5 s.k. hladne vode, istopljen želatin dodati u već prohlađen sir, dobro izmiksati i vratiti na hlađenje. Umutiti slatku pavlaku i postepeno dodavati u sir.

Na vatri otopiti smrznute maline sa ostalih 150 g šećera, pomešati preostalih 10 g želatina sa 5 s.k., vode , istopiti i sipati u otopljeno voće.

Na koru od plazme sipati beli fil i malo prohlađeno voće. Služiti kad se voće stegne, najbolje sutradan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: