Način pripreme
Sos
U čistu šerpu stavljamo paradajz pelat, koncentrovani paradajz pire, šećer, sitno iseckan beli luk , bosiljak, so i biber. Začinjeni sos kuvati na tihoj vatri 15-20 minuta.
Smesa za pohovanje
U posudu sa prezlama dodajemo beli i crni luk u granulama, peršun, sitno izrendan parmezan, origano, so i biber. Sve izmešamo.
Prethodno isečenu piletinu na šnicle izlupamo tučkom za meso, uvaljamo u jaja, a zatim u smesu za pohovanje, pržimo u ulju dok ne porumeni, i stavljamo na ubrus da upije masnoću.
U vatrostalnu činiju sipati po dnu kuvan paradajz sos, na sos složiti pohovanu piletinu i na svako parče piletine staviti kašiku sosa na koji se stavlja seckana mocarela na kocke.
Tako složeno jelo staviti u prethodno zagrejanu rernu na 190 stepeni na 10-15 minuta da se mocarela otopi.
Jelo služiti sa testeninom i zelenom salatom.
Komentari