Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Pide sa sirom, kačkavaljem i jajetom

Pide sa sirom, kačkavaljem i jajetom

Pide sa sirom, kačkavaljem i jajetom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
6
"Za neke je zadovoljstvo virtuelno, za druge realno, ali ga svi zovemo pide sa sirom, kačkavaljem i jajetom"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 550 g
  • voda - 1 1/2 šolje
  • kvasac - 1 kockica (40 g)
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • žumanca - 1 komad
  • za nadev
  • sir - 150 g
  • kačkavalj - 100 g
  • maslac - 30 g
  • mleveni biber
  • jaja - 1 komad
  • peršun - za posipanje, svež
  • žumanca - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac sa šećerom u pola šolje mlake vode.

U posudi prosejte brašno. Dodajte so, rastvoreni kvasac i preostalu mlaku vodu po malo i zamesite testo za oko 10-15 minuta.

Oblikujte loptu od testa, pokrijte krpom i ostavite da stoji pola sata.

Podelite testo na 6 delova. Razvucite svako parče da bude širine 8-9 cm oklagijom. Podignite i uvitje ivice, oblikujte ivice po dužini. Da dobijete čamce od testa.

Ostavite da stoji još 15 minuta. Pomešajte sir i rendani kačkavalj u posudi, dodjate biber i jaje. Mešajte dok smesa ne postane homogena.

Rastopite maslac. Namažite unutršnjost pidea četkom i ravnomerno raspordite nadev.

Namžite umućeno žumanca po ivicama i pecite pide bez mesa u rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnobraon boju.

Pre serviranja pospite svežim peršunom Pide sa sirom, kačkavaljem i jajetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Boki Lazic
Boki Lazic
Savršenstvo ukusa.
04.07.2021 10:52