Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Meze»Pržene lignje sa belim lukom

Pržene lignje sa belim lukom

Pržene lignje sa belim lukom
Fotografije: Desislav Marchev Bozadjiev
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
1
"Načinite ukus prženih lignji još boljim sa malo belog luka i limuna"

Potrebni sastojci

  • lignje - 200 - 250 g
  • beli luk - 1 čen
  • so - 1 prstohvat
  • belo vino - 10 - 15 ml
  • limuna - 1/4
  • ruzmarin - 2 prstohvata, svež
  • maslac - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Lignje se očiste i iseku na tanke šajbne.

Stavljaju se u dobro zagrejan riganj sa malo ulja.

Dodaju se beli luk, koji je isečen na veoma sitne kocke, zajedno sa ruzmarinom.

Kada lignje u tiganju dostignu zlatastu preplanulost, dodajemo malo belog vina, da ih flambiramo.

Ostavljamo malo da provri omiljeno predjelo, dodajući i maslac na oko minuta.

Serviramo pržene lignje sa belim lukom i kriškom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: