Način pripreme
Čorba od kupusa je najjednostavnija zimska hladna čorba, ukusna, osvežavajuća i isprobana od najstarijih vremena.
Isečemo praziluk i kupus na sitno. Dodajemo ih u sok od kupusa.
Bilo bi dobro dobro da slanina bude sa kožom. Isečemo je na sitne kocke.
Ljutu papriku zapečemo kratko u suvom tiganju i namrvimo.
Posipamo i slatku alevu papriku preko naše čorbe od kupusa za detoksikaciju. Kapnemo i biljnu masnoću.
Sok od kupusa ima moćno lekovito dejstvo. Fermentisan kupus je čak zdraviji od sirovog povrća.
On je odličan izvor vitamina C, laktobacila, kao i drugih hranljivih materija.
Možda mislite, da probiotik koji kupujete u apoteci sadrži žive bakterije, ali one su u manjem brpju nego što ih je u kiselom kupusu i drugim prirodno fermentisanim proizvodima.
Dodavanje soka od kupusa hrani pomaže takođe i mršavljenju, jer usporava pretvaranje šećera i ugljenih hidrata u masnoće.
Kupus je takođe idealan dodatak svakoj dijeti za mršavljenje jer sadrži veoma malo kalorija i stimuliše rad metabolizma.