Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Ramstek sa belim vinom i mladim krompirom

Ramstek sa belim vinom i mladim krompirom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Ramstek sa belim vinom i mladim krompirom2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Ramstek sa belim vinom i mladim krompirom - jelo više klase"

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 6 komada
  • luk - 6 komada, sitan
  • pečurke - 300 g
  • mladi krompir - 300 g
  • belo vino - 250 ml
  • maslac - 125 g
  • brašno
  • ulje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski file se opere veoma dobro i istuca se blago nožem, da može dobro da se isprži. Drvenim tučkom se istuca, da bude sočno nakon prženja.

Svako parče se posoli i uvalja u brašno. Prži se u zagrejanom ulju.

Istovremeno se za svaku isprženu šniclu isprži na krugove isečen luk dok ne postane zlatast i hrskav.

Pečurke se operu veoma dobro i otklone se panjići, pri čemu se prže sa maslacem i malo ulja.

Nakon što se meso isprži, u masnoći se sprema sos, tako što se stavljaju 3 kašike brašna, belo vino, so i biber.

Promeša se i ostavlja se da provri, nakon toga se dodaju ispržene pečurke. Vri još 10 minuta.

Mladi krompir za garnirung sočnog ramsteka se isprži u zagejanom ulju.

Pri serviranju ramstek se stavlja u zagrejan tanjir, preko svakog parčeta mesa se stavlja ispržen luk, sa strane mladi krompir i preliva se sosom.

Nek vam je ukusno uz ovaj ramstek sa belim vinom i mladim krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: