Način pripreme
Očistimo i operemo ćurku i posolimo je.
Pomešamo omekšali maslac sa sobne temperature sa začinima i stavljamo ga ispod kože ćurke (za tu svrhu pravimo džep pod kožom pomoću noža i stavljamo maslac pod kožu cele ćurke.
Očistimo i isečemo na kolutove luk i krompir. Stavljamo ćurku i povrće u kesu za pečenje. Posipamo ćurku alevom paprikom odozgo.
Prelivamo belim vinom i pilećim bujonom. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni sat vremena i dva sata na 150 stepeni dok ne bude gotovo.
Preostalu marninadu nakon pečenja ćurke ostavljamo u tiganju (a prvo je procedimo kroz cediljku) i pravimo sos dodajući kukurzni skrob i mešamo dok se ne zgusne.
Serviramo pečenu ćurku sa belim vinom i krompirom u odgovarajućoj posudi zajedno sa povrćem.
Nek vam je slatko!