Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Riblji fileti u pikantnom kremastom umaku

Riblji fileti u pikantnom kremastom umaku

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Riblji fileti u pikantnom kremastom umaku
Fotografije: Gordana Danilov
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Brzo se priprema, a veoma je ukusno - takve recepte obožavamo"

Potrebni sastojci

  • riblji fileti - 800 g
  • naribani parmezan - 40 g
  • maslac - 60 g, mekan + za podmazivanje
  • jogurt - 4 kašike, gusti
  • limunov sok - 3 kašike
  • mladi luk - 2 struka
  • sremuš - 5 - 6 listova
  • ljuta tucana paprika - 1 kašičica
  • morska so
  • biber - sveže mleveni
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C. Odgovarajuću vatrostalnu posudu podmazati maslacem.

Mladi luk i listove sremuša sitno iseći.

Oprane i posušene filete posoliti, pobiberiti i rasporediti, u jednom sloju, po dnu pripremljenog suda.

U činijici sjediniti omekšali maslac, parmezan, gusti jogurt, nasečeni mladi luk i sremuš, limunov sok, ljutu papriku, so i biber.

Ribu peći oko 10-12 minuta u zagrejanoj rerni.

Nakon toga je premazati pripremljenom smesom i vratiti u rernu na još 4-5 minuta.

Poslužiti uz prilog i salatu po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: