Banana čizkejk sa karamelom i čokoladom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Banana čizkejk sa karamelom i čokoladom
Fotografije: Teodora Todorova
1 / 2
06/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
"Nikada nećemo odbiti čizkejk, posebno ovaj sa bananama, karamelom i čokoladom"

Potrebni sastojci

  • banane - 3 komada
  • maskarpone - 500 g (1 kutija)
  • kondenzovano mleko - 5 kašike (zaslađeno)
  • keks - 500 g
  • maslac - 80 g
  • vanila - 1 komad
  • cimet - 1 kašičica
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • kakao - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počinjemo da pravimo koru za banana čizkejk.

Za početak izmrvimo keks na sitno i dodajemo kašičicu cimeta, rastopimo maslac i pomešamo sa keksom.

Mešamo kašikom dok se ne dobiju vlažne mrvice. U teflonsku posudu za pečenje za torte sa pokretnim dnom sipamo smesu.

Raspoređujemo ravnomerno, pritiskamo dobro kašikom, da se dobije čvrsta kora.

Stavljamo u frižider na 30 minuta, a za to vreme pipremamo kremić.

U posudu sipamo maskarpone i kondenzovano mleko i začinjavamo šećerom u prahu i vanilom. Mutimo mikserom dok se ne dobije homogena smesa za čizkejk.

Sečemo 3 banane na srednje debele krugove.

Nakon što smo gotovi s kremom izvadimo koru iz friidera i poređamo polovinu isečenih banana. Prelivamo ih sa malo karamela i čokolade. Ja koristim toping za sladoled.

Stavljamo polovinu krema i zagladimo dobro kašikom. Poređamo preostale kriške banana i prelivamo sa još malo karamela i čokolade.

Drugu polovinu krema sipamo u posudu i ponovo dobro zagladimo kašikom.

Posipamo kakaom i stavljamo banana čizkejk sa karamelom i čokoladom u frižider na jednu noć.

Možete da ukrasite ovu đakoniju domaćim bombonama od kokosa, čokoladnim bombonama Ferero Roše, voćem ili čime god želite, šta vam je najukusnije!

Prijatno! :)

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: