Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od povrća»Krem čorba od kestenja

Krem čorba od kestenja

Irina KolevaIrina Koleva
Početnik
16345
Krem čorba od kestenja2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Ako niste probali kestenje do sada, zašto to ne uradite pokušavajući da napravite ovu ukusnu krem čorbu"

Potrebni sastojci

  • kestenje - 300 g kuvano/pečeno i oljušteno
  • luk - mala glavica
  • šargarepa - 1/2 komada
  • paškanat - 1/2 korena
  • krompir - 1 komad
  • pavlaka - 50 ml, za kuvanje
  • origano
  • majčina dušica
  • žalfija
  • so
  • maslinovo ulje
  • maslac
  • vruća voda
* merne jedinice

Način pripreme

Ako rešite da pečete kestenje, obavezno napravite po jedan krst sa glatke strane, da se ne razigra u rerni.

Usitnimo povrće i dinstamo ga u maslinovom ulju dok ne omekša.

Dolivamo vruću vodu dva prsta iznad nivoa povrća, začinjavamo začinimo i kuvamo zimsku čorbu od povrća dok ne bude gotova.

Dodajemo kestenje i ostavljamo još 10 minuta da vri.

Pasiramo krem čorbu od kestenja, dodajemo maslac i na kraju pavlaku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: