Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hlepčići»Zasečeni hlepčići iz rerne

Zasečeni hlepčići iz rerne

Boki LazicBoki Lazic
Kuvar
2413964624
Zasečeni hlepčići iz rerne
Fotografije: NikolaK
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
150 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
6
"Miris toplog peciva iz rerne vraća u najlepše dane detinjstva."

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • voda - 300 ml
  • ulje - 6 s.k.
  • šećer - 1 s.k.
  • so - 1 s.k.
  • kvasac - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

U mlaku vodu dodati kvasac i šećer, pomešati i sačekati da se rastopi. U posudu staviti brašno i napraviti rupu u sredini.

Polako u sredinu sipati vodu i mešati varjačom. U umešeno testo sipati ulje i so. Ponovo umesiti i ostaviti da odstoji sat vremena.

Podeliti testo na 6 delova i napraviti 6 loptica. Ostaviti opet da odstoji sat vremena.

Svaku lopticu posuti testo i zaseći po sredini. Staviti na pleh i peći na 200 stepeni 20 minuta.

Zasečene hlepčiće iz rerne možete poslužiti i tople, i hladne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: