Način pripreme
Brašno se proseje zajedno sa praškom za pecivo. Dodaje se prstohvat-dva soli.
Kocka maslaca se stavlja u prosejano mleko i zagreva se u mikrotalasnoj ili na ringli dok se maslac ne istopi.
Zamesi se meko testo. Prebacuje se na nabrašnjenu radnu površinu i deli se na pola, a svaki deo se razvija u okruglu tanku koru. Svaka kora se prebacuje u posudu za picu (okrugla, ravna sa rupicama).
Ja sam napravila jednu picu, a preostalo testo sam oblikovala u interesantne male pice, recept možete naći na sajtu.
Kora se namaže sa 2-3 kašike paradajz pirea (možete da koristite paradajz iz konzerve - narendajte ga, sklonite ljuske i zgusnite sa malo pirea od paprike). Odozgo se izmrvi sir - količina prema vašem ukusu.
Tikvica se dobro opere, skloni se drška i pomoću ljuštilice se seče na trake. Poređajte ih preko izmrvljenog sira.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i stavite picu da se peče oko desetak minuta.
Za to vreme narendajte kačkavalj, a količina opet zavisi od vas - ja lično vilom zasićeni ukus istopljenog kačkavalja, zato spremam veću dozu.
Spremite i meso - ako želite možete da preskočite. Možete da ga isečete na manje parčiće, a možete i da ga ostavite dužim.
Kada vidite da je tikvica omekšala i ivica testa je blago zlatasta, izvadite posudu, poređajte file i pospite obilno kačkavaljem. Vratite u rernu dok se kačkavalj ne istopi. Veoma ukusna pica sa tikvicama je gotova.
Garnirajte sa mlečnim sosom (recept ću napisati u sledećoj objavi).
Pokazalo se da je pica veoma ukusna, čak i ne stigne na sto.
Probajte!
Komentari