Način pripreme
Prethodno skuvajte pile u blago posoljenoj vodi. Tokom kuvanja nad vodom se stvori braonkasta pena, odstranite je rešetkastom kašikom.
Čim je gotovo, izvadite ga, ostavite da se malo ohladi i iskidajte na parčiće. Bujon procedite korz cediljku i sačuvajte.
Luk oljuštite, operite i isecite na sitno. Šargarepu takođe operite i narendajte na krupno rende.
Krompir spremite na isti način kao ostalo povrće - oprano i na parčiće.
U čistu šerpu sipajte proceđen pileći bujon. Stavite na ringlu da provri i smanjite na srednji stepen. U njega sipajte pripremljeno povrće.
Ostavite da se kuva oko 15-20 minuta. Tada dodajte i iskidano pileće meso. Ostavite i da se zajedno kuvaju, a za to vreme spremite celer.
Operite ga i isecite na veoma sitno.
Začinite pileću supu njime i dodajte malo soli po ukusu. Ostavite sve sastojke i začine da vru zajedno još 5 minuta.
Pileća supa za decu bez rezanaca i zaprške je gotova.