Način pripreme
U šerpu sipajte 2 litra vode, stavite pileće meso i 1/2 kašičice soli i kuvajte 45 minuta. Ako je meso od domaćeg pileta, onda se kuva duže, nekih 60 minuta.
Kad se meso skuva, sklonite penu, izvadite meso i procedite bujon. Vratite bujon na vatru i u njega ubacite sitno iseckane šargarepu i paradajz i rendani luk.
Neka se kuva 10 minuta, pa dodajte isitnjenu fidu, celer i, ako je potrebno, malo ulja. Meso iseckajte na komadiće i stavite u supu.
Začinite kurkumom i biberom. Kuvajte još 10 minuta i sklonite sa vatre.
Supu začinite na sledeći način: umutite jaje sa kiselim mlekom i u tankom mlazu sipajte joj malo toplog bujona od supe.
Neprestano mešajte dok sipate bujon, kako se ne bi zgrudvala. Nakon toga ponovo u tankom mlazu sipajte zapršku u supu, mešajući sve vreme. Posipajte seckanim peršunom.