Pečen kiseo kupus sa paradajzom i pirinčem
bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pečen kiseo kupus sa paradajzom i pirinčem

Pečen kiseo kupus sa paradajzom i pirinčem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pečen kiseo kupus sa paradajzom i pirinčem
Fotografije: N.Akifova
1 / 2
15/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
"Kiseli kupus sa paradajzom i pirinčem uvek je dobra ideja, kada se pitate šta da skuvate"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 mala glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz - 1 tegla
  • čubar - 1 kašičica
  • luk - 1 glavica
  • so - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • voda - 3 šolje
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo jednu malu glavicu kiselog kupusa i sečemo je na stino.

U jednu malu šerpu dodajemo ulje i zapržimo luk isečen na sitno.

Posle dodajemo kupus i tako ostavljamo da se malo dinsta, kada je već gotovo dodajemo jednu teglu paradajza i sipamo opran pirinač unutra.

Promešamo i ostavljamo da malo vri u šerpi, posle dodajemo tri šolje vode, solimo i začinjavamo biberom i čubrom.

Sipamo smesu u jednu posudu za pečenje i pečemo na 170 stepeni oko 45 minuta.

Pečeni kiseli kupus sa paradajzom i pirinčem je gotov!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: