Lenje paprike u paradajz sosu

15/07/2018
"Predstavljamo vam jednu voljenu bugarsku klasiku, koju možete pripremiti za samo 35 minuta"
Priprema5 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano476
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sitno isecite paradajz i beli luk, stavite u šerpu ulje i ugrejte, dodajte beli luk i pržite nekoliko sekundi, koliko da pusti mirise.

Sipajte paradajz i konzerve i stavite isečen paradajz u šerpu, posolite, stavite paprike i promešajte.

Stavite poklopac i dinstajte dok ne ispari višak tečnosti. Kad sos počne da se zgušćava stavite alevu papriku i majčinu dušicu, promešajte i kuvajte 5 minuta.

Izvadite paprike iz tegle, stavite ih u sos i promešajte. Potrebno je samo da se ugreju i da upiju mirise.

Pospite peršunom i servirajte sa domaće pečenim hlebom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar