Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Sendvič-cvet

Sendvič-cvet

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Sendvič-cvet
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Muškarci ne padaju mnogo na cveće, ali neće odbiti jedan ovakav sendvič-cvet"

Potrebni sastojci

  • hleb - kriške ili baget
  • mocarela - 100 g
  • svinjski file - 120 g, na kriške
  • paradajz - 2 komada, svež
  • kačkavalj - 100 g
  • bosiljak - suv
  • biber
  • jaja - 2 komada
  • Za bešamel sos
  • maslac - 35 g
  • brašno - 2 kašike
  • sveže mleko - 200 ml
  • so
  • oraščić
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se sprema bešamel sos, tako što se u maloj šerpi istopi maslac. Nakon što se istopi, u njega se dodaje brašno, pri čemu se meša energično.

Odjednom se sipa hladno sveže mleko, pri čemu se mešanje ne zaustavlja. Treba da se dobije glatka ujednačena smesa i sos se zgusne.

Prethodno se namaže okrugla posuda za pečenje u kojoj će se ređati sendvič. Svaka kriška se maže sosom. Odozgo se stavlja list svinjskog filea, posle parče mocarele, isečene na kriške i parče paradajza (takođe isečenog na kriške).

Garnirani hleb se poređa u posudu za pečenje u krug, tako da se kriške preklope. Završava se tako što se poslednja stavlja po sredini.

Sendvič se posipa suvim bosiljkom i biberom.

U posudici se umute dva jaja i dodaje se narendan kačkavalj i preostali bešamel sos. Smesa se meša dobro i sipa se preko poređanih kriški.

Sendvičse peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Posuda koju sam koristila je prečnika 26 cm.

Sendvič-cvet je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: