Pileće džigerice u vatrostalnoj činiji

Pileće džigerice u vatrostalnoj činiji
Fotografije: Anika Voit
1 / 3
21/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
"Svaka domaćica treba da ima vatrostalnu činiju u kojoj će pripremati apetitne pileće džigerice po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 1 kg
  • luk - 3 glavice
  • crvene paprike - 2 komada
  • maslac - 3 supene kašike
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • so
  • biber
  • voda - 200 ml
  • brašno - za valjanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite džigerice od žilica.

U posebnoj posudi stavite nekoliko kašičica brašna.

Svaku džigericu dobro uvaljajte u brašno, istresite nepotrebno i stavite na dno vatrostalne posude.

Luk, pečurke i paprike očistite i operite dobro. Isecite na trakice i dodajte u pileće džigerice.

Začinite solju i biberom po ukus.

Odozgo prelijte maslinovim uljem. Pažljivo promešajte ne više od 3 puta.

Sipajte oko 200 ml vode. Na vrh stavite i nekoliko kockica maslaca.

Poklopite vatrostalnu činiju.

Stavite je obavezno u hladnu rernu.

Uključite na 200 stepeni i pecite pileće džigerice u vatrostalnoj činiji oko sat vremena.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: